Jak przeprogramować licznik w aucie z USA?
Jak przeprogramować licznik w aucie z USA?
Witam.Od wczoraj jestem szczęśliwym właścicielem M3 2004r.Niestety auto było sprowadzone ze stanów.Moje pytanie brzmi;
Jak gdzie i za jaką kase można przeprogramować licznik? Dodam że jestem z okolic krakowa.
Pozdrawiam
Jak gdzie i za jaką kase można przeprogramować licznik? Dodam że jestem z okolic krakowa.
Pozdrawiam
Re: Jak przeprogramować licznik w aucie z USA?
Próbuj u lokalnych elektroników. U nas robią to za około 200-400zł.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
-
W serwisie przeprogramowanie licznika, kierunków i radia to koszt kilku tysiączków. Koszmar.
Ja w serwisie płacilem za przeprogramowanie licznika i radia 250zł
Mi to zrobili gratis przy okazji przeglądu.lysyidea pisze:Witam.Od wczoraj jestem szczęśliwym właścicielem M3 2004r.Niestety auto było sprowadzone ze stanów.Moje pytanie brzmi;
Pozdrawiam
-
To macie szczęście. Nie wszędzie jest tak dobrze.
Ja mam ten sam problem - chcę wyrzucić to amerykańskie badziewie w milach sprzed oczu
Niestety u jedynego łódzkiego dilera zostałem potraktowany z buta - nigdy nie zmieniali, nie podejmują się, nie biorą odpowiedzialności. Zawsze miałem o nich złe zdanie, a teraz pogrążyli się do dna.
Ktoś może podpowiedzieć gdzie mogę wymienić zegary z przeprogramowaniem licznika i komputera za jakieś sensowne pieniądze? Najlepiej w Łodzi albo jakiejś sensownej odległości (Warszawa np.)
I czy brać licznik europejski z allegro czy sprowadzać nowy kanadyjski?

Niestety u jedynego łódzkiego dilera zostałem potraktowany z buta - nigdy nie zmieniali, nie podejmują się, nie biorą odpowiedzialności. Zawsze miałem o nich złe zdanie, a teraz pogrążyli się do dna.
Ktoś może podpowiedzieć gdzie mogę wymienić zegary z przeprogramowaniem licznika i komputera za jakieś sensowne pieniądze? Najlepiej w Łodzi albo jakiejś sensownej odległości (Warszawa np.)
I czy brać licznik europejski z allegro czy sprowadzać nowy kanadyjski?
Możesz zamówić tarcze z wersji euro. w pewnej firmie z krakowa.Nr tel do nich 600 799 649. Koszt 70zł.Trzeba rozebrać licznik i wymienić.Programowanie zrobilem w firmie pod krakowem(troche daleko ale jak nie znajdziesz bliżej to podam Ci namiary) koszt 200zł.Razem z wymianą kosztowało mnie to jedyne 350zł.Wygląda jak oryginał.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
BMW Inchcape na Wrocławskiej poproś z Krzyśkiem Patrycym on mi zamówił licznik i załatwił wymianę w moim aucie kosztowało raptem tysiaka. Ja nie bawiłem się w zamienianie tarczy bo miałem padnięty jeszcze jakiś element właśnie w module liczników więc kupiłem całe nowe co i tak nie było zaporowe cenowo. Teraz dolar wyżej więc 1000 może być już nierealny.
Dzięki lysyidea, wymiana samych tarcz za 7 dych to na ten moment coś idealnego
Przeprogramować mogę sobie przy okazji, przebieg w milach aż tak nie razi jak tarcze.
W sprawie namiarów odezwę się na priv.

W sprawie namiarów odezwę się na priv.
Z innej beczki. Czy zegary US mają inne podświetlenie od euro? Czy euro są bardziej bursztynowe jak dobra tradycja BMW nakazuje? W tej chwili jak siedzę w aucie w nocy, to czuję się jak w moim miejskim autku zwanym Dynią
Kto to wymyślił, żeby zrobić je na żółto, gdy reszta świateł na kokpicie jest pomarańczowa? Jeśli wersja euro nie jest bursztynowa, to chyba się dobiorę do wnętrza i sam zmienię to podświetlenie na właściwe
I jeszcze jedno pytanko - diody pokazujące do ilu obrotów można kręcić - czy powinny gasnąć do końca? Widziałem na paru filmach całkiem zgaszone i znowu były to liczniki euro, a na amerykańskich świecą się zawsze trzy ostatnie (do 7,5k). U mnie również. Też chętnie bym je wyłączył
Poradźcie coś, jak to jest u Was?

Kto to wymyślił, żeby zrobić je na żółto, gdy reszta świateł na kokpicie jest pomarańczowa? Jeśli wersja euro nie jest bursztynowa, to chyba się dobiorę do wnętrza i sam zmienię to podświetlenie na właściwe

I jeszcze jedno pytanko - diody pokazujące do ilu obrotów można kręcić - czy powinny gasnąć do końca? Widziałem na paru filmach całkiem zgaszone i znowu były to liczniki euro, a na amerykańskich świecą się zawsze trzy ostatnie (do 7,5k). U mnie również. Też chętnie bym je wyłączył

Niestety są żółtawe.metalurg pisze:Czy euro są bardziej bursztynowe jak dobra tradycja BMW nakazuje? W tej chwili jak siedzę w aucie w nocy, to czuję się jak w moim miejskim autku zwanym Dynią
Niemetalurg pisze:diody pokazujące do ilu obrotów można kręcić - czy powinny gasnąć do końca?
Zostaje zawsze zapalona pomarańczowa między 7,5 a 8, a powyżej 8 są czerwone.metalurg pisze:Widziałem na paru filmach całkiem zgaszone i znowu były to liczniki euro, a na amerykańskich świecą się zawsze trzy ostatnie (do 7,5k). U mnie również.
Dzięki za konkretną odpowiedź Kostek. Chyba spróbuję pobawić się ze zmianą podświetlenia na obecnym liczniku, gdybym coś schrzanił, to i tak na euro wymienię. Jak mi się coś uda, to zrobię tutorial dla lubiących bursztynowy kolor